Pääsin ilokseni mukaan tämän vuoden ruokamatkailukilpailun arviointiraatiin ja tutustumaan mielenkiintoisiin ja maistuviin kilpailutuotteisiin. Palkintojenjakotilaisuus päästii pitämään Helsingin Kaupungintalolla, vaikkakin suurin osa osallistui tapahtumaan online. Paikan päälle oli kuitenkin saatu sekä voittajat että palkintojen luovuttajat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Senior Director Kristiina Hietasaari (Visit Finland / Business Finland)

Suomen paras ruokamatkailutuote -palkinnon voitti Metsäravintola Nielu (Bites&Bubbles Oy), joka arviointiraadin mukaan on upea ja tyylikkäästi erilainen ravintola, jossa todellinen fine dining tuodaan keskelle suomalaista metsää. Ruokamatkailutuote on helposti saavutettavissa, ja vastuullisuus sekä ekologiset ulottuvuudet on huomioitu ravintolan konseptissa.

– Illallinen metsässä Nuuksion kansallismaisemassa on ylistys ruokamatkailua ja -kulttuuria kohtaan. Metsänsuojelu ja yhteiskuljetukset ravintolaan tukevat hienosti ympäristönäkökulmaa. Asiakas kokee tekevänsä samalla hyvää ostaessaan tuotteen. Kotimaisten raaka-aineiden, kuten villiyrttien, käyttö on onnistunutta. Metsäravintola Nielussa erottuvat elämyksellisyys ja uudenlainen ajattelu, summaa raati.

Hungry for Finland -kilpailulla on tarkoitus rohkaista ruoka- sekä matkailuverkostoja kehittämään vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailua. Tänä vuonna erityistavoitteena oli lisäksi saada mukaan uusia tuotteita, joilla korona-ajasta noustaan. Kilpailuun pystyi siis osallistumaan uudellakin kehitteillä olevalla ratkaisulla.

Kilpailuun osallistui 77 ruokamatkailutuotetta Suomesta, joista 33 oli kehittämisvaiheessa. Pääpalkinnon lisäksi kilpailussa valittiin kolme merkittävää ruokamatkailutekoa ja jaettiin viisi kunniamainintaa eri ruokamatkailutuotteille. Onnea kaikille palkituille sekä myös kilpailuun mukaan lähteneille uniikeille tuotteille!
Tutustu palkittuihin täällä.

-Anne-